woensdag 17 november 2010

vastkokende aardappels koken

Hoe kun je het beste vastkokende aardappels koken?

Vastkokende aardappels koken:
1.       Schil ondertussen de aardappels, verwijder eventuele slechte stukjes, de blauwe en groene plekken. Snij de grote aardappels in gelijkmatige stukjes hierdoor koken ze gelijkmatig gaar.
2.       Was de aardappels goed met koud water.
3.       Doe de ze daarna in een pan en voeg koud water toe zodat de aardappels net onderstaan
4.       Zet de warmtebron zo hoog mogelijk totdat het water kookt
5.       Zet nu de warmtebron op de standje 5 a 6 en laat de aardappels ca 19 min koken.
6.       Prik nu met een schone vork in de aardappel, wanneer de vork moeiteloos in de aardappel gaat is deze gaar.
7.       Laat de aardappels anders nog 1 minuut koken en test het nog een keer.
8.       Giet daarna het water van de aardappels af en zet de warmtebron op standje 1
9.       Laat de aardappels nog heel even droog koken doe dit niet te lang anders zullen ze alsnog aanbakken.
10.   Eet smakelijk.

Meer weten om goed te leren koken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten